Μικρή υποχώρηση του υδραργύρου στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα - Λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 13-02-2020

2020-02-12

Αρκετά νεφελώδης θα είναι ο καιρός στην χώρα μας την Πέμπτη, ιδιαίτερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, χωρίς ωστόσο να λείπουν τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μάλιστα στα νησιά του κεντρικού και νοτίου Ιονίου, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο, υπάρχει πιθανότητα τις απογευματινές και βραδινές ώρες να εκδηλωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα έχουμε στα νησιά του Αιγαίου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις που αργότερα θα στραφούν σε Ν με την ένταση να μην ξεπερνά τα 5 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις εντάσεως 3 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά, κατά περιόδους πιο πυκνή κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 (τοπικά και 16) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας