Μουντός καιρός με λίγες βροχές στα δυτικά - Ο καιρός την Τρίτη 06/12/2022

2022-12-05

Αρκετά νεφοσκεπής αναμένεται να καταστεί ο καιρός κατά τη διάρκεια του νέου 24ώρου για τις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, με τα διαστήματα με ηλιοφάνεια να είναι περιορισμένα. Πιο πυκνές ωστόσο θα είναι οι νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα πιο δυτικά τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής - νότιας Πελ/νησου, οπότε κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιθανό κατά τόπους και κατά διαστήματα να σημειώνονται παροδικά φαινόμενα με τη μορφή ασθενών βροχών. Μάλιστα λίγο πιο αξιόλογα δείχνουν να είναι αυτά στα νησιά του κεντρικού Ιονίου, ιδιαίτερα από το μεσημέρι και μετέπειτα. Τέλος πιο μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια αναμένονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ασθενείς έως μέτριες εντάσεις που θα φτάνουν τοπικά τα 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν Β κυρίως άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα το πρώτο μισό της ημέρας στα Δωδεκάνησα ισχυροί έως 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 6 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή συννεφιά από την αρχή της ημέρας με μερικά ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ προς το απόγευμα - βράδυ η συννεφιά αναμένεται να πυκνώσει. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις γύρω στα 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 (ίσως τοπικά και 15) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας