Μουντός ο καιρός κυρίως στα ανατολικά και νότια με λίγες τοπικές βροχές - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος το Σάββατο 18-01-2020

2020-01-17

Δεν αλλάζει κάτι σημαντικά στον καιρό του Σαββάτου στην χώρα μας αφού θα διατηρηθούν οι αυξημένες κατά τόπους νεφώσεις ιδίως στα ανατολικά και τα νότια οπότε και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ψιχάλες ή και ασθενείς τοπικές βροχές στην Εύβοια τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ενώ λίγο περισσότερες θα είναι οι βροχές στην δυτική Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και χιονοπτώσεις μέτριας έντασης πάνω από τα 1000 μέτρα. Στα δυτικά και τα βόρεια ο καιρός θα διατηρηθεί καλός με τοπικές συννεφιές.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ίδια περίπου επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 9 βαθμούς, στα δυτικά από -2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -1 έως 13 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 12 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πιθανώς μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά κατά περιόδους πυκνότερη με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας