Μουντός ο καιρός με ασθενείς τοπικές βροχές την Τρίτη - Πολύ υψηλές θερμοκρασίες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 04-02-2020

2020-02-03

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι ο καιρός σε γενικές γραμμές στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα την Τρίτη. Αυτή η συννεφιά θα είναι αρκετά πυκνή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη οπότε κατά διαστήματα μέσα στην ημέρα θα εκδηλώνονται ασθενείς τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα και μετά. Παρόμοιος θα είναι ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο όπου τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και ίσως στο βόρειο Ιόνιο την νύχτα καταιγίδα. Καλύτερος ο καιρός με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν κυρίως διευθύνσεις ενισχυμένοι με ένταση 5 με 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις αρχικά ασθενείς με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ και βαθμιαία πιο ενισχυμένοι με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιή συννεφιά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας