Μουντός ο καιρός με λίγες ασθενείς βροχές - Ο καιρός την Κυριακή 20/12/2020

2020-12-19

Θα διατηρηθεί και κατά την διάρκεια της Κυριακής το μουντό σκηνικό του καιρού, καθώς θα έχουμε νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Μάλιστα αυτή η συννεφιά δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να δώσει κάποιες πολύ ασθενείς τοπικές βροχές στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, καθώς και σε περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό. Τέλος κάπως μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα έχουμε στα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις και από το απόγευμα στα βόρεια έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αρκετές νεφώσεις καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, κατά διαστήματα πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε και εδώ πυκνή συννεφιά καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και πολύ τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας