Μουντός ο καιρός με τοπικές βροχές στα δυτικά - Ο καιρός την Τετάρτη 06/01/2021

2021-01-05

Αρκετά μουντό θα είναι το σκηνικό του καιρού κατά την διάρκεια της Τετάρτης σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, με νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πυκνές και με μικρά ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Λίγο πιο αυξημένες αναμένονται οι νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα, οπότε κατά την διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να εκδηλώνονται βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και πολύ πιο τοπικά στο κεντρικό Ιόνιο και την βορειοδυτική Πελ/νησο. Μάλιστα ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου από τα 1300 μέτρα και πάνω

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στα ανοιχτά του βορείου Ιονίου 5 με 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΔ κυρίως διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις το πρώτο μισό της ημέρας και διαστήματα με ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ και στα παράκτια έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α-ΝΑ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας