Μουντός ο καιρός την Πέμπτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 10-10-2019

2019-10-09

Αρκετά μουντό θα είναι το σκηνικό του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας την Πέμπτη καθώς η συννεφιά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Μάλιστα δεν αποκλείεται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα νησιά του Ιονίου και κατά μήκος της ακτογραμμής της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής Πελ/νησου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. και στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με μέγιστη ένταση τα 5Μπ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 28 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη με μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά κατά διαστήματα πυκνή. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας