Μουντός ο καιρός την Τετάρτη με μπόρες και καταιγίδες στα βορειοδυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 06-11-2019

2019-11-05

Αρκετά βαρύ θα είναι το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας την Τετάρτη καθώς η συννεφιά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Μάλιστα στο κεντρικό και κυρίως βόρειο Ιόνιο, τα δυτικά παράκτια της Ηπείρου και της βορειοδυτικής Στερεάς Ελλάδας η συννεφιά θα είναι πολύ πυκνή και μετά το μεσημέρι θα δώσει μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Λιγότερες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα έχουμε στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 4-6Μπ. και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις που στα βόρεια η ένταση του ανέμου θα φτάνει και τα 7Μπ

Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας