Μουντός ο καιρός το Σάββατο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 16-11-2019

2019-11-15

Αρκετά μουντό θα είναι το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας το Σάββατο καθώς η συννεφιά θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα στο βόρειο και πιθανώς κεντρικό Ιόνιο και τα παράκτια της Ηπείρου αυτή η συννεφιά θα είναι αρκετά πυκνή και ενδέχεται να δώσει τοπικά φαινόμενα το πρώτο μισό της ημέρας. Μικρή πιθανότητα για κάποια πολύ τοπική μπόρα υπάρχει επίσης και για τα βουνά της κεντρικής Μακεδονίας. Μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα έχουμε στην Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. και στα βόρεια ενδεχομένως έως 6Μπ. ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση μέχρι 5Μπ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά κατά διαστήματα λίγο πιο πυκνή. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και δεν αποκλείεται τις προμεσημβρινές ώρες να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας