Μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά και αίθριος στα υπόλοιπα - Ο καιρός την Δευτέρα 15/06/2020

2020-06-14

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Δευτέρα στην χώρα μας με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, ωστόσο θα έχουμε κατά διαστήματα αραιή συννεφιά κατά τόπους. Εξαίρεση θα αποτελέσει η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη όπου κυρίως στα βορειότερα τμήματα το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από ΝΔ κυρίως διευθύνσεις που στα βορειοδυτικά της Κρήτης η ένταση θα φτάνει τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 31 βαθμούς, στα δυτικά από 13 έως 29 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 34 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά και αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας