Νέα άνοδος της θερμοκρασίας και πολλή σκόνη - Ο καιρός την Μ. Πέμπτη 29/04/2021

2021-04-28

Αρκετά μουντό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού και την Μ. Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας και ιδιαίτερα στις πιο κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές όπου η συννεφιά θα κυριαρχήσει. Μάλιστα αυτές οι νεφώσεις θα έχουν την τάση κατά διαστήματα να πυκνώνουν και δεν αποκλείεται μεταξύ μεσημβρινών και πρώτων βραδινών να λασποψιχαλίσει ή βρέξει ασθενώς και τοπικά στην νοτιοανατολική Πελ/νησο, την νοτιοανατολική Στερεά Ελλάδα, τις Κυκλάδες και τα βορειότερα τμήματα των Δωδεκανήσων. Πιο μεγάλα θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια στην βόρεια Ελλάδα, καθώς εδώ οι νεφώσεις θα είναι πιο αραιές.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν κυρίως διευθύνσεις με την ένταση να φτάνει τοπικά στα νότια τα 4 με 6 Μποφόρ και πολύ τοπικά και πρόσκαιρα τα 7 Μποφόρ (κυρίως στα ανοιχτά της δυτικής Κρήτης και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες). Στο βόρειο - βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέει ένα ασθενές ΒΑ ρεύμα που δεν θα ξεπερνά τα 3 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε νέα αισθητή άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 9 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 28 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη την χώρα. 

Στην Αττική περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας διαστήματα με ηλιοφάνεια, μετά το μεσημέρι όμως το σκηνικό του καιρού θα καταστεί αρκετά μουντό και δεν αποκλείεται τις απογευματινές και βραδινές ώρες να λασποψιχαλίσει τοπικά στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α-ΝΑ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας