Νέα επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 19-11-2019

2019-11-18

Εκ νέου επιδείνωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Τρίτης καθώς προβλέπεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τα φαινόμενα μάλιστα τοπικά να έχουν και μεγάλη ένταση. Παράλληλα οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα ενισχυθούν ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 19/11/2019 

Από το ξεκίνημα της ημέρας αναμένεται να κυριαρχήσει η συννεφιά σε όλη σχεδόν την χώρα η οποία κατά τόπους θα είναι αυξημένη κυρίως στα δυτικά οπότε αναμένεται να εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα και ενδεχομένως στα δυτικά παράκτια τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής Πελ/νησου. Πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες κυρίως τις πρωινές ώρες υπάρχει επίσης για τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις δυτικές Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη. Σταδιακή επιδείνωση του καιρού περιμένουμε στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη (κυρίως την Ροδόπη και την Ξάνθη), την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελ/νησο όπου τις μεσημβρινές ώρες θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία θα επιμείνουν σε γενικές γραμμές μέχρι το τέλος της ημέρας. Αρκετά καλύτερος θα είναι ο καιρός στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου αναμένονται και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Αργά την νύχτα προς τα μεσάνυχτα αναμένεται μια νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο (κυρίως οι νομοί Μεσσηνίας, Ηλείας και η βορειοδυτική Αχαΐα) και θα εκδηλωθούν έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδευτούν από ισχυρές ριπές ανέμων και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις. Μάλιστα στο κεντρικό και κυρίως βόρειο Ιόνιο και τα δυτικότερα τμήματα της Ηπείρου ενδέχεται τα φαινόμενα να αποκτήσουν πρόσκαιρα και σφοδρό χαρακτήρα. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα πρέπει να επιμείνουν κάποιες τοπικές βροχές και καταιγίδες ενώ στην περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας δεν αποκλείεται την νύχτα τα φαινόμενα να ενταθούν. Καλύτερος θα παραμείνει ο καιρός στα νησιά του Αιγαίου και την Θράκη. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 5-6Μπ., την νύχτα όμως η ένταση θα φτάνει κατά τόπους και τα 8Μπ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις με ένταση μέχρι 5Μπ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και ίσως καταιγίδες στα νοτιότερα και ανατολικότερα τμήματα του νομού. Προς το μεσημέρι αναμένεται γενίκευση των φαινομένων με βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά και τα νότια όπου και θα επιμείνουν μέχρι το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα δίνουν ασθενείς τοπικές βροχές. Αργά το βράδυ αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες που ενδεχομένως να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. και αργά την νύχτα από ΑΝΑ διευθύνσεις μέχρι 5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας