Νέα μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και αρκετή ηλιοφάνεια - Ο καιρός το Σάββατο 05/06/2021

2021-06-04

Δεν προβλέπεται να αλλάξει σημαντικά το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας την ημέρα του Σαββάτου, καθώς θα παραμείνουν σχεδόν στο σύνολο της Επικράτειας οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες με τα μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Δεν θα απουσιάσουν παρ' όλα αυτά κάποιες λίγες νεφώσεις από τα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά κυρίως τμήματα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας και δεν αποκλείεται το μεσημέρι και το απόγευμα να εκδηλωθεί παροδική μπόρα στην ορεινή - ημιορεινή Θράκη. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με ασθενείς εντάσεις της τάξεως των 2 με 4 Μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις και στα Δωδεκάνησα θα είναι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα το απόγευμα θυελλώδεις, "αγγίζοντας" την ένταση των 8 Μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 10 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 30 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 31 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας