Νέες τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά - Ο καιρός την Πέμπτη 03/12/2020

2020-12-02

Θα παραμείνουν και κατά την διάρκεια της Πέμπτης οι βροχές και οι καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα κυρίως στα νησιά του Ιονίου, με τα φαινόμενα και πάλι τοπικά να έχουν έντονο χαρακτήρα. Παράλληλα οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα παρουσιάσουν πολύ σημαντική ενίσχυση, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 03/12/2020

Ήδη από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες, τα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου θα έχουν νεφώσεις αρκετά πυκνές οι οποίες θα δίνουν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα παραμείνουν σε αυτές τις περιοχές μέχρι και το τέλος της ημέρας με αυξομειώσεις, ενώ δεν αποκλείεται κατά διαστήματα να είναι έντονα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν μέσα στην ημέρα και στην Ήπειρο (κυρίως στα παράκτια τμήματα), ενώ πολύ πιο τοπικά και ασθενή θα είναι τα όποια φαινόμενα στην δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο, εκτός από τα παράκτια τμήματα των τμημάτων αυτών όπου θα πρέπει να δέχονται μέσα στην ημέρα βροχές και καταιγίδες. Μπόρες τοπικού χαρακτήρα θα σημειωθούν μετά το μεσημέρι σε Δωδεκάνησα και Κρήτη (κυρίως στα νότια), ενώ αργά το βράδυ και κατά την διάρκεια της νύχτας, ο καιρός θα επιδεινωθεί σε νότια - ανατολική Πελ/νησο και Κυκλάδες με μπόρες και πιθανώς τοπικές καταιγίδες (μεγαλύτερη και πιο γενικευμένη θα είναι η επιδείνωση του καιρού μετά τα μεσάνυχτα). Τέλος καλύτερος θα παραμείνει ο καιρός στα υπόλοιπα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και στα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου, με την συννεφιά ωστόσο κατά τόπους να είναι πυκνή. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, αρκετά έως πολύ ισχυροί, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια όπου η ένταση θα φτάνει τα 7 με 8 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ κυρίως διευθύνσεις, όχι πάνω από 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια αλλά και αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Από αργά την νύχτα ωστόσο οι νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν από τα νότια και προς τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές (μετά τα μεσάνυχτα πιθανώς και καταιγίδες). Οι άνεμοι θα πνέουν από Α διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε πυκνή συννεφιά καθ' όλη την διάρκεια με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας