Νεφελώδης ο καιρός την Πέμπτη - Στα ύψη η υγρασία - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 19-12-2019

2019-12-18

Αρκετά μουντό αναμένεται το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας την Πέμπτη καθώς η συννεφιά θα κυριαρχήσει στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, χωρίς πάντως να λείπουν τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Από αργά το βράδυ οι νεφώσεις στα δυτικά θα πυκνώσουν περισσότερο και την νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου και τα παράκτια της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν γενικά διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 19 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη τις νυχτερινές και πρωινές ώρες.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας