Νεφελώδης ουρανός και ομίχλες - Ο καιρός την Τρίτη 09/11/2021

2021-11-08

Αρκετά μουντό αναμένεται να καταστεί το σκηνικό του καιρού κατά την διάρκεια της Τρίτης στο μεγαλύτερο κομμάτι της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, καθώς θα έχουμε νεφώσεις οι οποίες κατά βάση θα είναι αραιές, θα περιορίζουν όμως σημαντικά τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μόνο στον Έβρο και κυρίως στα πολύ βόρεια τμήματα του νομού υπάρχει μικρή πιθανότητα για ένα σύντομο πέρασμα τοπικών βροχοπτώσεων τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Παράλληλα τις νυχτερινές και πρωινές ώρες αναμένονται ομίχλες, κατά τόπους μάλιστα πυκνές στα ηπειρωτικά. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ. Στο Αιγαίο όμως αν και αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι όχι πάνω από 3 με 4 Μποφόρ, από το απόγευμα και από τα βόρεια αναμένεται στροφή αυτών σε Β-ΒΑ οι οποίοι μάλιστα θα πνέουν με πολύ μεγάλες εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 Μποφόρ, εκτοπίζοντας έτσι σταδιακά τις θερμότερες αέριες μάζες από τα βόρεια. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 10 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ όμως και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά κατά διαστήματα πιο πυκνή και περιορισμένα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Αυξημένη είναι η πιθανότητα ομίχλης της νυχτερινές και πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις όχι πάνω από 3 Μποφόρ, από αργά την νύχτα όμως θα στραφούν σε ΒΑ και θα παρουσιάσουν σταδιακή σημαντική ενίσχυση (κυρίως προς το ξημέρωμα της Τετάρτης). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες και μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, ωστόσο από το βράδυ θα στραφούν σε βοριάδες και θα παρουσιάσουν ενίσχυση έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου, από το βράδυ όμως με την στροφή των ανέμων θα σημειωθεί αισθητή πτώση. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας