Νεότερες εκτιμήσεις για τον καιρό την περίοδο τον εορτών!!

2019-12-20

Ελαφρώς διαφοροποιημένα παρουσιάζονται τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό κατά την περίοδο των εορτών σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες χωρίς πάντως να υπάρχουν μεγάλες διαφορές συγκριτικά με την προηγούμενη εκτίμηση.

Όπως είχαμε γράψει λοιπόν και την τελευταία φορά, προς τα τέλη του μήνα αναμέναμε και αναμένουμε μία αξιόλογη ψυχρή εισβολή η οποία θα ρίξει κατακόρυφα τον υδράργυρο σε αρκετά χαμηλά επίπεδα και έτσι ο καιρός δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον καιρό των τελευταίων ημερών. Η διαφορά η οποία παρατηρείται με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, είναι ότι φαίνεται να μπαίνουμε σε έναν αρκετά πιο κρύο καιρό πιο νωρίς

Όπως όλα δείχνουν από τις 26 του μήνα και μετέπειτα θα καταφέρουν οι ψυχρότερες αέριες μάζες να προσεγγίσουν την χώρα μας και μάλιστα θα εγκατασταθούν πάνω από την περιοχή μας για αρκετές ημέρες. Ο κρύος αυτός καιρός δεν φαίνεται να συνδυάζεται με φαινόμενα τουλάχιστον για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας παρά μόνο στα νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. 

Γύρω στις 29 με 30 του μήνα ενδέχεται να κατέλθουν προς την περιοχή μας ακόμη ψυχρότερες αέριες μάζες ρίχνοντας περαιτέρω την θερμοκρασία (αφήνεται ένα ενδεχόμενο για χιονοπτώσεις στα ανατολικά εκείνη την περίοδο αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη).

Έτσι λοιπόν και ανήμερα των Χριστουγέννων δεν θα έχουμε τόσο υψηλές θερμοκρασίες όπως φαινόταν πριν από λίγες ημέρες αλλά φυσιολογικές τιμές και γενικά καλό καιρό.

Πριν από όλα αυτά όμως προηγείται μία πολύ αξιόλογη κακοκαιρία από το Σάββατο βράδυ και κυρίως την Κυριακή όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Λεπτομέρειες για τον καιρό της Κυριακής θα έχουμε αύριο Σάββατο.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας