Ο καιρός την Πέμπτη 09/07/2020

2020-07-08

Αρκετά καλός θα είναι ο καιρός σε γενικές γραμμές την Πέμπτη στην χώρα μας, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο δεν θα λείψουν κάποιες νεφώσεις από τα ορεινά της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή και να βρέξει ασθενώς για λίγο και κατά τόπους. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Β διευθύνσεις και θα είναι αρκετά ισχυροί, με ένταση έως 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά κατά τόπους μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα στα ανατολικά του νομού με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας