Οι περιοχές με τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα την Δευτέρα 06/07/2020

2020-07-05

Παρακάτω παραθέτουμε επιπρόσθετο χάρτη στον οποίο σημειώνονται οι περιοχές που θα δεχθούν τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα κατά την διάρκεια της Δευτέρας 06/07/2020!! 

Με πράσινο χρώμα σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες έχουν αυξημένη πιθανότητα να δεχθούν τοπική βροχή ή και καταιγίδα κατά την διάρκεια της ημέρας. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής: 

Θράκη: Η βόρεια Ξάνθη.

Μακεδονία: Η Δράμα, τα βόρεια των Σερρών, το Κιλκίς, η Θεσσαλονίκη, η δυτική και κεντρική Χαλκιδική, η Πέλλα, η Ημαθία, η Πιερία, η Φλώρινα και η Κοζάνη.

Ήπειρος: Η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα και οι περισσότερες περιοχές των Ιωαννίνων και της Άρτας.

Θεσσαλία: Η Μαγνησία και η Λάρισα. 

Στερεά Ελλάδα: Η Αιτωλοακαρνανία, η Ευρυτανία, η Φωκίδα, η Φθιώτιδα, η δυτική και κεντρική Βοιωτία και η βορειοδυτική Εύβοια.

Πελ/νησος: Η Αχαΐα και η δυτική Αργολίδα.

Νησιά Ιονίου: Τα ορεινά της Κεφαλλονιάς, της Ιθάκης και της Ζακύνθου.

Νησιά Αιγαίου: Δυτικές Σποράδες.


Με κίτρινο χρώμα σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες θα δεχθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής: 

Μακεδονία: Η Καστοριά και τα Γρεβενά 

Ήπειρος: Τα ανατολικότερα τμήματα των Ιωαννίνων και της Άρτας, κοντά στην οροσειρά της Πίνδου.

Θεσσαλία: Τα δυτικότερα τμήματα των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων.

Πελ/νησος: Η Αρκαδία και η Κορινθία.


Προσοχή!! Τα παραπάνω αποτελούν επισήμανση των περιοχών που θα δεχθούν τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα διατηρηθούν καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα και κατά τόπους. Την αναλυτική πρόγνωση του καιρού, μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: https://www.hellasmeteo.gr/l/kata-topoys-ischyres-vroches-kai-kataigides-o-kairos-tin-deytera-06-07-2020/ 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας