Οι περιοχές με τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα την Παρασκευή 07/08/2020

2020-08-06

Παρακάτω παραθέτουμε επιπρόσθετο χάρτη στον οποίο σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες κατά την διάρκεια της Παρασκευής 07/08/2020 θα δεχθούν τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα.

Με πράσινο χρώμα σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες συγκεντρώνουν αυξημένη πιθανότητα να δεχθούν κατά την διάρκεια της ημέρας παροδική βροχή ή και καταιγίδα. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

Μακεδονία: Οι Σέρρες, η Δράμα, τα δυτικά της Καβάλας, η Κοζάνη, τα Γρεβενά, η Ημαθία και η Πιερία.

Ήπειρος: Η Θεσπρωτία και η Πρέβεζα.

Θεσσαλία: Η Λάρισα.

Στερεά Ελλάδα: Η βόρεια Αιτωλοακαρνανία, η Ευρυτανία, η Φωκίδα, η Φθιώτιδα, η δυτική Βοιωτία, η Αττική και τοπικά η κεντρική Εύβοια.

Πελ/νησος: Τα ορεινά - ημιορεινά της ανατολικής Αχαΐας, της Κορινθίας και της Αρκαδίας.

Νησιά Ιονίου: Η Κεφαλλονιά.


Με κίτρινο χρώμα σημειώνονται οι περιοχές όπου κατά την διάρκεια της ημέρας θα δεχθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

Μακεδονία: Το Κιλκίς, η Θεσσαλονίκη, η δυτική Χαλκιδική, η Καστοριά, η Φλώρινα και η Πέλλα.

Ήπειρος: Τα Ιωάννινα και η Άρτα (κυρίως τα πιο ορεινά - ημιορεινά τμήματα).

Θεσσαλία: Η ανατολική Μαγνησία και τα δυτικότερα των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Στερεά Ελλάδα: Η βορειοδυτική Εύβοια.

Νησιά Αιγαίου: Οι Σποράδες.


Προσοχή!!! Τα παραπάνω έχουν σαν στόχο να τονίσουν τις περιοχές οι οποίες αναμένεται να δεχθούν τις πιο έντονες βροχές και καταιγίδες κατά την διάρκεια της Παρασκευής. Τα φαινόμενα δεν αφορούν όλη την διάρκεια της ημέρας και από περιοχή σε περιοχή οι ώρες διαφέρουν. Ανατρέξτε στην αναλυτική πρόγνωση του καιρού της ημέρας εδώ: https://www.hellasmeteo.gr/l/kata-topoys-entones-vroches-kai-kataigides-se-arketes-perioches-o-kairos-tin-paraskeyi-07-08-2020/ 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας