Οι περιοχές με τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη 17/06/2020

2020-06-16

Παρακάτω παραθέτουμε επιπρόσθετο χάρτη στον οποίο σημειώνονται οι περιοχές με τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα κατά την διάρκεια της Τετάρτης 17/06/2020:

Με πράσινο χρώμα σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες έχουν αυξημένη πιθανότητα να δεχθούν βροχές ή και καταιγίδα. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής: 

Θράκη: Τα νοτιότερα τμήματα των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης.

Μακεδονία: Τα νοτιότερα τμήματα του νομού Καβάλας, η Πέλλα, η Ημαθία, τα δυτικότερα τμήματα της Θεσσαλονίκης, η Φλώρινα, η Καστοριά και η Κοζάνη.

Ήπειρος: Τα ανατολικότερα τμήματα των νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, η Άρτα.

Θεσσαλία: Τα δυτικότερα τμήματα των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων, η Λάρισα και τα ενδότερα τμήματα της Μαγνησίας.

Στερεά Ελλάδα: Η Αιτωλοακαρνανία, η Ευρυτανία, η Φωκίδα και η δυτική Βοιωτία.


Με κίτρινο χρώμα σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες θα δεχθούν πρόσκαιρα ισχυρές βροχές, καταιγίδες και ίσως χαλαζοπτώσεις. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

Θράκη: Τα βορειότερα τμήματα των νομών Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης

Μακεδονία: Η Δράμα, Οι Σέρρες, τα βορειότερα τμήματα της Καβάλας, η ανατολική Θεσσαλονίκη, οι περισσότερες περιοχές της Χαλκιδικής, το Κιλκίς, η Πιερία  και τα Γρεβενά.

Ήπειρος: Τα Ιωάννινα.


Με κόκκινο χρώμα σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες θα δεχθούν έντονες βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις πιθανώς ισχυρές!! Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής: 

Μακεδονία: Κατά τόπους στην ανατολική Θεσσαλονίκη κυρίως κοντά στους ορεινούς - ημιορεινούς όγκους, η κεντρική και βόρεια ορεινή - ημιορεινή Χαλκιδική. 


Προσοχή!! Τα παραπάνω δεν αποτελούν πλήρη πρόγνωση αλλά επισήμανση των περιοχών που αναμένεται να δεχθούν τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα. Επίσης αποφεύγουμε κάθε είδους εργασία σε εξωτερικό χώρο την ώρα που εκδηλώνεται ισχυρή καταιγίδα για την ασφάλειά μας. Την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 17/06/2020 μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: https://www.hellasmeteo.gr/l/entoni-astatheia-me-topika-ischyres-vroches-kataigides-kai-topikes-chalazoptoseis-o-kairos-tin-tetarti-17-06-2020/ 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας