Οι περιοχές με τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη 09/06/2020

2020-06-08

Παρακάτω παραθέτουμε επιπρόσθετο χάρτη στον οποίο σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες αναμένεται να δεχθούν τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα (βροχή ή καταιγίδα) κατά την διάρκεια της Τρίτης 09/06/2020:

Με πράσινο χρώμα σημειώνονται οι περιοχές που έχουν αυξημένες πιθανότητες να δεχθούν βροχή ή καταιγίδα. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

Θράκη: Τα νοτιότερα τμήματα των νομών Ροδόπης και Ξάνθης.

Μακεδονία: Καβάλα, Σέρρες, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, δυτική - νότια Χαλκιδική, Πέλλα, Ημαθία.

Ήπειρος: Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία

Θεσσαλία: Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, Μαγνησία

Στερεά Ελλάδα: Φθιώτιδα, δυτική Βοιωτία 

Αιγαίο: Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος


Με κίτρινο χρώμα σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες θα δεχθούν έντονες βροχές, ισχυρές καταιγίδες και πιθανώς πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

Θράκη: Τα βορειότερα τμήματα των νομών Ροδόπης και Ξάνθης

Μακεδονία: Δράμα, βόρεια και ανατολική Χαλκιδική (ιδιαίτερα τα ορεινά - ημιορεινά), Πιερία, Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Γρεβενά

Προσοχή!!! Τα παραπάνω ΔΕΝ αποτελούν πρόγνωση αλλά επισήμανση των περιοχών που θα δεχθούν τις πιο έντονες βροχές και ΔΕΝ αφορούν όλη την διάρκεια της ημέρας. Την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 09/06/2020 μπορείτε να την διαβάσετε εδώ:  https://www.hellasmeteo.gr/l/entoni-astatheia-me-topikes-vroches-kai-kataigides-kyrios-sta-voreia-o-kairos-tin-triti-09-06-2020/ 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας