Οι περιοχές με τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο 08/08/2020

2020-08-07

Παρακάτω παραθέτουμε επιπρόσθετο χάρτη στον οποίο σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες κατά την διάρκεια του Σαββάτου 08/08/2020 θα δεχθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες ή και τοπικές χαλαζοπτώσεις:

Με πράσινο χρώμα, σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες συγκεντρώνουν αυξημένη πιθανότητα να δεχθούν βροχές και καταιγίδες, ίσως τοπικά ισχυρές. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

Μακεδονία: Καστοριά, Γρεβενά, Κοζάνη, Κιλκίς, ανατολική Χαλκιδική.

Ήπειρος: Πρέβεζα.

Θεσσαλία: Τα ανατολικότερα του νομού Καρδίτσας, το εσωτερικό της Μαγνησίας και τα νοτιότερα της Λάρισας. 

Στερεά Ελλάδα: δυτική Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική, κεντρική Εύβοια.

Πελ/νησος: Τα ορεινά - ημιορεινά της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας, τα βόρεια ορεινά της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. 

Νησιά Ιονίου: Κεφαλλονιά. 


Με κίτρινο χρώμα σημειώνονται οι περιοχές οι οποίες κατά την διάρκεια της ημέρας και κατά διαστήματα, θα δεχθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδεία τοπικών χαλαζοπτώσεων και ισχυρών ανέμων. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής: 

Μακεδονία: Φλώρινα, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Θεσσαλονίκη. 

 Ήπειρος: Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Άρτα.

Θεσσαλία: Τα δυτικότερα της Καρδίτσας και των Τρικάλων, η Λάρισα και η ανατολική Μαγνησία.

Στερεά Ελλάδα: Η βόρεια Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία, βορειοδυτική Εύβοια.

Νησιά Αιγαίου: Σποράδες.


Προσοχή!!! Το παραπάνω έκτακτο δελτίο έχει σαν σκοπό να επισημάνει τις περιοχές εκείνες οι οποίες κατά την διάρκεια του Σαββάτου, αναμένεται να δεχθούν έντονα καιρικά φαινόμενα. Η εκδήλωση των φαινομένων ως προς τις ώρες και την διάρκεια, θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή και φυσικά τα φαινόμενα (ως προς την ένταση) θα παρουσιάζουν τοπικότητα. Συμβουλευτείτε πρωτίστως την αναλυτική μας πρόγνωση την οποία μπορείτε να διαβάσετε στο λινκ: https://www.hellasmeteo.gr/l/kakokairia-me-polles-vroches-ischyres-kataigides-kai-topikes-chalazoptoseis-o-kairos-to-savvato-08-08-2020/ 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας