Παγετός τοπικά ισχυρός στα ηπειρωτικά τη νύχτα και το πρωί - Ο καιρός την Παρασκευή 04/02/2022

2022-02-03

Βελτιωμένες καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας την Παρασκευή, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο προκάλεσε τις τελευταίες ώρες τις βροχές, τις καταιγίδες αλλά και τις χιονοπτώσεις σε ορεινές - ημιορεινές ηπειρωτικές περιοχές, απομακρύνεται πλέον ανατολικότερα. Έτσι λοιπόν στις περισσότερες δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά καλός με αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια, χωρίς όμως να λείπουν οι νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα. Παρόμοιος καιρός αναμένεται και στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα με λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. 

Πρόσκαιρη εξαίρεση θα αποτελέσει το τμήμα της ανατολικής - βορειοανατολικής Στερεάς Ελλάδας (ανατολική Εύβοια - βορειοανατολική Αττική), οι Κυκλάδες και η βόρεια Κρήτη όπου οι νεφώσεις το πρώτο μισό της ημέρας θα είναι αυξημένες και θα δώσουν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά - παραθαλάσσια και λίγα χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και στα ορεινά της Κρήτης. Μετά το μεσημέρι πάντως και σε αυτές τις περιοχές ο καιρός θα έχει την τάση να βελτιώνεται αισθητά. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -10 έως 8 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από -3 έως 12 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -2 έως 11 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 11 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια του νομού με λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχές και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις με την ένταση να φτάνει τα 6 Μποφόρ, προοδευτικά όμως θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε Ν όχι πάνω από 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις με την ένταση να φτάνει τα 5 με 6 Μποφόρ, σταδιακά ωστόσο θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα πνέουν μεταβλητοί έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας