Παγωνιά την νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά - Ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Παρασκευή 24-01-2020

2020-01-23

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά και οι ασθενείς τοπικές βροχές στην δυτική Ελλάδα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Παρασκευή. Παράλληλα οι βοριάδες στο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 24/01/2020

Στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο, η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με συννεφιά κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερη. Μάλιστα αυτή η συννεφιά αναμένεται να δώσει κάποιες τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του κεντρικού Ιονίου και κυρίως τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει από την αρχή έως το τέλος της ημέρας με αραιές τοπικές νεφώσεις. Λίγο περισσότερη συννεφιά αναμένεται μόνο στην Χαλκιδική όπου στα νότια τμήματα υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για ψιχάλες νωρίς το πρωί. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα ανοιχτά έως 5 Μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε Ν και θα εξασθενήσουν. Τέλος στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο ο βοριάς θα συνεχίσει να πνέει σχετικά ενισχυμένος κυρίως τις πρωινές ώρες όπου οι ριπές ίσως πρόσκαιρα φτάσουν τα 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -6 έως 9 βαθμούς, στα δυτικά από -5 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -3 έως 13 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 2 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί την νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ και μόνο το πρωί θα πνέει ΒΑ άνεμος που στα ανατολικά ίσως φτάσει τα 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγη συννεφιά και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας