Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας με τοπικές μπόρες στα βόρεια - Ο καιρός το Σάββατο 03/04/2021

2021-04-02

Θα διατηρηθεί και το Σάββατο ο πολύ καλός σε γενικές γραμμές καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, καθώς η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Ωστόσο δεν θα λείψουν κάποιοι όμβροι τοπικού χαρακτήρα κυρίως στην βόρεια Ελλάδα. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 03/04/2021

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει με γενικά πολύ καλό καιρό σχεδόν σε ολόκληρη την κεντρική, την ανατολική και την νότια χώρα με λίγες μόνον τοπικές νεφώσεις και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μοναδική εξαίρεση αναμένεται να αποτελέσουν τα πολύ ανατολικά τμήματα των Κυκλάδων και του νοτιοανατολικού Αιγαίου (Σάμος, Ικαρία, Κως), όπου εδώ οι νεφώσεις θα είναι πιο αυξημένες κατά τόπους και υπάρχει πιθανότητα τις μεσημβρινές κυρίως ώρες να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες

Κάπως πιο πυκνές αναμένεται να είναι οι νεφώσεις στην δυτική - βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα (Ήπειρος, δυτική Στερεά Ελλάδα) τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες, οπότε και εδώ αναμένεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες κατά τόπους (ίσως και παροδική καταιγίδα). Μάλιστα στην Ήπειρο βροχές θα σημειωθούν και το βράδυ οι οποίες δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και το βόρειο Ιόνιο. 

Και στην βόρεια Ελλάδα στο ξεκίνημα της ημέρας αναμένουμε κάποιες αραιές νεφώσεις οι οποίες όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα έχουν την τάση να πυκνώνουν και μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα εκδηλωθούν μπόρες κυρίως στα βόρεια ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς επίσης και τοπικές καταιγίδες. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με εντάσεις γύρω στα 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις, αρκετά ενισχυμένοι μετά το μεσημέρι με την ένταση να φτάνει στα κεντρικά και βόρεια τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 5 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ενώ το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, από το απόγευμα όμως στα νοτιοανατολικά θα ενισχυθούν στα 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις αναμένεται να πυκνώσουν κυρίως στα γύρω ορεινά και αργά το απόγευμα προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί τοπική βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης, αλλά στα ενδότερα του νομού η μέγιστη θα ανέλθει κατά τόπους στους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας