Περαιτέρω βελτίωση του καιρού την Παρασκευή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 15-11-2019

2019-11-14

Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας την Παρασκευή καθώς η ηλιοφάνεια αναμένεται να κυριαρχήσει στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές ενώ τα φαινόμενα θα αποκτήσουν ακόμα πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 15/11/2019

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει να κυλήσει και να τελειώσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας και ιδίως στην Μακεδονία, την Θράκη, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, την κεντρική και ανατολική Πελ/νησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου η ηλιοφάνεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κυρίως τα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να επιμείνουν κάποιες διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες, πολύ γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Πιθανότητα για πολύ τοπικά και ασθενή φαινόμενα υπάρχει επίσης για το κεντρικό και νότιο Ιόνιο και την δυτική Πελ/νησο νωρίς το πρωί. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο (κυρίως τα παράκτια τμήματα) και ίσως την βορειοδυτική Στερεά Ελλάδα ο καιρός θα είναι πιο μουντός και θα εκδηλώνονται κατά την διάρκεια της ημέρας μπόρες τοπικού χαρακτήρα κυρίως το πρώτο μισό αυτής. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. και ίσως πρόσκαιρα στα βόρεια μέχρι 6Μπ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 20 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας