Περαιτέρω βελτίωση του καιρού την Τετάρτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 11-03-2020

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Τετάρτη με την συννεφιά ωστόσο να διατηρείται στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές αλλά και με αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μικρή αλλά υπαρκτή είναι η πιθανότητα για κάποιες πολύ ασθενείς τοπικές βροχές στα ορεινά της Θράκης και της Στερεάς Ελλάδας, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα δυτικότερα τμήματα της Κρήτης το μεσημέρι και το απόγευμα, τίποτα όμως το ιδιαίτερο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε κατά διαστήματα νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μικρή πιθανότητα για κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει για τα ορεινά δυτικά του νομού το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ κυρίως διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας