Περιορισμένες οι βροχές και οι καταιγίδες την Πέμπτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 12-12-2019

2019-12-11

Καλύτερες καιρικές συνθήκες περιμένουμε κατά την διάρκεια της Πέμπτης στην χώρα μας και πάλι όμως δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες. Παράλληλα οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 12/12/2019

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει αρκετά καλά σε γενικές γραμμές με λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Από αργά το απόγευμα σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και προς το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης και ίσως τοπικές καταιγίδες στα ανοιχτά του Ιονίου. Κάποιες πρόσκαιρες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε τις πρωινές κυρίως ώρες σε περιοχές της ανατολικής Πελ/νησου και της νοτιοανατολικής Στερεάς Ελλάδας με σταδιακή βελτίωση. Παρόμοια καιρική κατάσταση αναμένεται επίσης σε Κυκλάδες και Κρήτη. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι πιο μουντός και θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης μέχρι το τέλος της ημέρας και κάποιες χιονοπτώσεις πάνω από τα 1300-1400 μέτρα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος και θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Τέλος καλύτερος θα είναι ο καιρός σε δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία και τα ενδότερα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας ενώ πιθανότητα για τοπικές βροχές το πρωί υπάρχει για τις Σποράδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις που αργότερα θα στραφούν σε Δ με ένταση 3-5Μπ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις μέχρι 5Μπ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε το πρωί συννεφιά με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια του νομού και βελτίωση στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά κατά τόπους αυξημένη με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας