Περιορισμένη αστάθεια με τοπικές μπόρες κυρίως στα βόρεια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τρίτη 28-04-2020

2020-04-27

Διατηρείται και την Τρίτη η αστάθεια στην χώρα μας και κυρίως στην βόρεια Ελλάδα όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα έχουμε τοπικές μπόρες και ίσως καταιγίδες, ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι πιο περιορισμένα και θα επηρεάζουν κυρίως ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Παράλληλα οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν ασθενείς στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 28/04/2020

Η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά σε ολόκληρη την χώρα με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί και μόνο στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά θα έχουμε νωρίς το πρωί λίγες νεφώσεις. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά οι οποίες θα έχουν την τάση να πυκνώνουν. Έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες στα ορεινά - ημιορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και ίσως στα βουνά της βόρειας Πελ/νησου. Μάλιστα στην δυτική Μακεδονία και στα βορειότερα τμήματα της Πίνδου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης καταιγίδας. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, ασθενείς με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις μέχρι 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 11 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και υπάρχει μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής κυρίως στα δυτικά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Και εδώ προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες κυρίως στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας