Περιορισμένη η αστάθεια το Σάββατο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 19-10-2019

2019-10-18

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και το Σάββατο στην χώρα μας στα περισσότερα τμήματα, παρ'όλα αυτά και πάλι δεν θα λείψουν κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά κυρίως. Πιο συγκεκριμένα η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη θα επικρατεί συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη. Καθώς όμως θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα και αναμένεται τις θερμές ώρες της ημέρας να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες στα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και πιθανώς ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας Πελ/νησου. Τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα είναι σύντομης διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα και μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί. Κάπως πιο αξιόλογα φαίνεται να είναι τα φαινόμενα στην Κρήτη όπου εκεί θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες αξιόλογου χαρακτήρα το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με γενικά αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. και στο Αιγαίο από ΔΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 25 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές οι οποίες δεν αποκλείεται το μεσημέρι και το απόγευμα να αφήσουν κάποια τοπική μπόρα κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας