Περιορίζεται η αστάθεια την Παρασκευή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 01-05-2020

2020-04-30

Καλύτερες καιρικές συνθήκες περιμένουμε την Πρωτομαγιά στην χώρα μας καθώς η αστάθεια των τελευταίων ημερών περιορίζεται στα ορεινότερα τμήματα της βορειοανατολικής κυρίως χώρας. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 01/05/2020

 Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει πολύ καλά με ηλιοφάνεια σε ολόκληρη την χώρα και λίγες μόνο αραιές νεφώσεις κυρίως στα νησιά του νοτίου Αιγαίου. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, φαινόμενα τα οποία από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Μικρότερη είναι η πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα βουνά της υπόλοιπης Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελ/νησου. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και τα τελειώσει με αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Δ-ΝΔ διευθύνσεις το πολύ μέχρι 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγη συννεφιά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και από αργά το μεσημέρι στον κορινθιακό από Δ διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά και ασθενώς αργά το απόγευμα προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας