Περιορίζεται σταδιακά η αστάθεια στην χώρα μας - Ο καιρός την Τρίτη 02/06/2020

2020-06-01

Κάπως πιο περιορισμένη θα είναι η αστάθεια την Τρίτη στην χώρα μας, ωστόσο δεν θα λείψουν και πάλι οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες, κυρίως όμως στα ανατολικά και κατά την διάρκεια των θερμών ωρών της ημέρας. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 02/06/2020

Μέσα στην νύχτα και κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών, ο καιρός θα διατηρηθεί αρκετά άστατος κυρίως στα ανατολικά και συγκεκριμένα στα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, τα νησιά του βόρειου - βορειοανατολικού Αιγαίου και πιο τοπικά τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Σε αυτές τις περιοχές κατά τόπους και κατά περιόδους θα εκδηλώνονται διάσπαρτες μπόρες και ίσως στο βόρειο Αιγαίο καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά έως πολύ καλά με λίγα μόνο σύννεφα και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα περισσότερα ορεινά - ημιορεινά ηπειρωτικά, με τάση να πυκνώνουν. Έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, καθώς επίσης τοπικά στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της βόρειας Πελ/νησου. Τα φαινόμενα γενικά θα έχουν πιο τοπικό χαρακτήρα συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο κατά τόπους θα είναι και πάλι έντονα. Την ίδια ώρα πιθανότητα για μπόρες ή και πρόσκαιρη καταιγίδα υπάρχει υπάρχει για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ενώ ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στην ορεινή - ημιορεινή Κρήτη. Το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές, εκτός από την Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και ίσως την κεντρική Μακεδονία και την βορειοανατολική Θεσσαλία όπου θα έχουμε τοπικές βροχές και ίσως τοπικές καταιγίδες.  

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 11 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά με ηλιοφάνεια. Καθώς όμως θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις γύρω από τους ορεινούς όγκους και τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες κυρίως στα βόρεια με πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα. Προς το απόγευμα δεν αποκλείεται να έχουμε παροδική μπόρα ή καταιγίδα και εντός του λεκανοπεδίου (κυρίως στα δυτικά και βόρεια). Το βράδυ ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι όμως θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις με τάση να πυκνώνουν και τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια του νομού. Το απόγευμα και το βράδυ δεν αποκλείεται να έχουμε ένα πέρασμα από βροχές και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, ενώ το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας