Περιορίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες την Τρίτη - Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 28-01-2020

2020-01-27

Απομακρύνεται η ''εξπρές'' ατμοσφαιρική διαταραχή πάνω από την χώρα μας και έτσι οι βροχές και οι καταιγίδες κατά την διάρκεια της Τρίτης θα περιοριστούν σημαντικά έως ότου σταματήσουν. Παράλληλα οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές για την εποχή που διανύουμε στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 28/01/2020

Κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών, ο καιρός θα είναι επιδεινωμένος στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα καθώς αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες που δεν αποκλείεται πρόσκαιρα και κατά τόπους να είναι ισχυρές. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί ακόμη ανατολικότερα ενώ από κει και ύστερα ο καιρός θα έχει βελτιωθεί. Πιθανότητα για τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει επίσης για την νότια κυρίως Κρήτη, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί και θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια ιδιαίτερα στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά ενώ τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες θα έχουμε στα δυτικά και τα βόρεια. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες οι νεφώσεις στα δυτικά θα αυξηθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά Ελλάδα.  

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-5 Μποφόρ και στην συνέχεια από ΔΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα από ΝΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Τέλος στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 5 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 1 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγη συννεφιά στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ γενικά διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ ενώ στον Κορινθιακό η ένταση θα φτάνει τα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε διαστήματα με νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας