Πιο περιορισμένη η αστάθεια με κατά τόπους μπόρες - Ο καιρός την Τετάρτη 24/06/2020

2020-06-23

Κάπως πιο περιορισμένη θα είναι η αστάθεια την Τετάρτη στην χώρα μας, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες θα αποκτήσουν αρκετά πιο τοπικό χαρακτήρα και θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 24/06/2020

Μέσα στην νύχτα και νωρίς το ξημέρωμα, ο καιρός θα είναι μερικώς επιδεινωμένος στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στην ευρύτερη περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας και τοπικά στην Θράκη, τα νησιά του θρακικού και πιο τοπικά στην κεντρική - ανατολική και βόρεια Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα, τόσο η νύχτα όσο και οι πρωινές ώρες, θα κυλήσουν με αρκετά καλό καιρό. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα περισσότερα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής - κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στην Θράκη, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιο τοπικά στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής - βόρειας Στερεάς Ελλάδας. Λίγο πιο έντονη δείχνει να είναι η αστάθεια στην Ήπειρο και την δυτική Στερεά Ελλάδα όπου κυρίως σε περιοχές κοντά στην Πίνδο αναμένονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες. Μικρότερη πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους υπάρχει για τα βουνά της Πελ/νησου και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει σιγά σιγά να βελτιώνεται ενώ το βράδυ ίσως επιμείνουν μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο, καθώς η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με σχεδόν αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο υπόλοιπο από Β διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 29 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στην αρχή της ημέρας αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στους γύρω ορεινούς όγκους  και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε μέσα στην νύχτα και μέχρι το ξημέρωμα συννεφιά η οποία θα δίνει βροχές και τοπικές καταιγίδες, ίσως μάλιστα κατά τόπους ισχυρές. Στην συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα γύρω ορεινά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας