Πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο την Τετάρτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 16-10-2019

2019-10-15

Διατηρούνται και την Τετάρτη οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας, αφού και πάλι η ηλιοφάνεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού για τα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, με λίγες τοπικές νεφώσεις να αναπτύσσονται στα ορεινά ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Δωδεκάνησα όπου εκεί ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση κυρίως κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες (όσο πιο κοντά με τα παράκτια της Τουρκίας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα για βροχές).

Οι άνεμοι στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις και στο υπόλοιπο από ΔΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 11 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 11 έως 27 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας