Πολλές βροχές και ισχυρές καταιγίδες την επόμενη εβδομάδα - Οι πρώτες εκτιμήσεις!!

2020-06-11

Αναμφίβολα η εβδομάδα που διανύουμε έχει αρκετά πιο περιορισμένη αστάθεια με αποτέλεσμα να διατηρεί τον καιρό αρκετά καλό ιδιαίτερα όσον αφορά τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές καθώς επίσης και τα νησιά. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο για την βόρεια Ελλάδα η οποία συνεχίζει να δέχεται κατά τόπους έντονες βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Μάλιστα το βράδυ της Τετάρτης 10/06, ένα μέτωπο καταιγίδων σάρωσε την δυτική και κυρίως την κεντρική Μακεδονία καθώς προκάλεσε πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με πολλές χαλαζοπτώσεις και αρκετά προβλήματα. 

Δορυφορική εικόνα από την χθεσινοβραδινή ισχυρή καταιγίδα, την ώρα που έπληττε την κεντρική Μακεδονία. Με τα κόκκινα σημεία υποδηλώνονται οι ηλεκτρικές εκκενώσεις.


Για το υπόλοιπο της εβδομάδας που διανύουμε, η αστάθεια θα είναι πιο περιορισμένη, ωστόσο θα συνεχίσει να προκαλεί κατά διαστήματα βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και ιδιαίτερα στα βορειοανατολικά (κεντρική - ανατολική Μακεδονία και Θράκη). 

Όσον αφορά όμως την νέα εβδομάδα και ειδικά τις πρώτες ημέρες αυτής, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία κάνουν λόγο για πολύ έντονη αστάθεια σε όλη την χώρα με έντονες βροχές, ισχυρές καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα των ασταθών αερίων μαζών πάνω από την περιοχή μας για το πρώτο τριήμερο ενώ από κει και ύστερα το πεδίο υψηλών πιέσεων από την δυτική Μεσόγειο φαίνεται να κινείται ανατολικότερα προς την χώρα μας και να βελτιώνει τον καιρό. 

Θα χρειαστεί να περιμένουμε και τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα της εξέλιξης του καιρού τις επόμενες ημέρες ενώ το Σάββατο θα αναρτηθεί η αναλυτική εβδομαδιαία εκτίμηση. Πάντως η αστάθεια φαίνεται αναπόφευκτη και οι μπόρες με τις καταιγίδες σχεδόν βέβαιες για μεγάλο τμήμα της χώρας μας ενώ η θερμοκρασία δεν φαίνεται να παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται σχεδόν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας, ο καιρός τις επόμενες ημέρες παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και θα αναλύσουμε μέσα από τις καθημερινές μας προγνώσεις την εξέλιξή του.  

Η τελική εκτίμηση για την νέα εβδομάδα: https://www.hellasmeteo.gr/l/o-kairos-tin-nea-evdomada-apo-tin-deytera-15-06-2020-eos-tin-kyriaki-21-06-2020/

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας