Πολλή ζέστη, αίθριος καιρός και αρκετή σκόνη - Ο καιρός την Πέμπτη 14/04/2020

2020-05-13

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Πέμπτη καθώς η ηλιοφάνεια για άλλη μια ημέρα θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Ωστόσο δεν θα λείψουν οι αραιές νεφώσεις κυρίως στην δυτική και βόρεια Ελλάδα κατά διαστήματα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις που στα βόρεια η ένταση θα φτάνει τα 6 Μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις κατά τόπους και εδώ μέχρι 6 Μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις το πολύ μέχρι 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε μεγάλη άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 36 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Πολύ τοπικά σε περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής Πελ/νησου ενδέχεται να παρατηρηθούν υψηλότερες της τάξεως των 37 με 38 βαθμών Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στην δυτική Ελλάδα.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό ενώ το απόγευμα ίσως έχουμε λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές όμως της δυτικής και βόρειας Αττικής η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας