Πολλή ζέστη για την εποχή και σκόνη - Ο καιρός την Παρασκευή 17/09/2021

2021-09-16

Έντονα καλοκαιρινό θα θυμίζει το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας καθ' όλη την διάρκεια της Παρασκευής, με τις καιρικές συνθήκες να είναι αίθριες στο σύνολο σχεδόν της Επικράτειας, καθώς και ιδιαίτερα θερμές. Παρ' όλα αυτά δεν θα λείψουν κάποιες αραιές νεφώσεις κυρίως από την βόρεια χώρα, οι οποίες πρόσκαιρα και κατά τόπους θα είναι λίγο πυκνότερες και ίσως το μεσημέρι και το απόγευμα ψιχαλίσει ή βρέξει πρόσκαιρα στα πολύ βόρεια τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και μόνο στα νότια ανοιχτά τμήματα του Πελάγους η ένταση θα φτάνει τοπικά τα 6 Μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση στην περιοχή των Δωδεκανήσων και στα ανοιχτά των Κυθήρων να φτάνει τα 6 με 7 Μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε Ν με την ένταση να μην ξεπερνά τα 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34 βαθμούς (στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά στους 35 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην δυτική και κεντρική χώρα. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βορειοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα στα νότια πρόσκαιρα μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης, στα νότια όμως του νομού η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ αντίθετα στα δυτικά και βόρεια τοπικά θα ανέλθει έως τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες όμως νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει περί τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας