Πολλή ζέστη για την εποχή, συννεφιά και σκόνη - Ο καιρός το Μ. Σάββατο 01/05/2021

2021-04-30

Με αρκετή συννεφιά αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει η ημέρα του Μ. Σαββάτου στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας μας και ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα όπου οι νεφώσεις κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Μάλιστα υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν λίγες ψιχάλες ή ασθενείς τοπικές βροχές στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και στα βουνά της Πίνδου. Μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα παρατηρηθούν σε νότια Πελ/νησο και Κρήτη, ιδίως μετά το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις της τάξεως των 3 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα το βράδυ στα ανοιχτά του κεντρικού Ιονίου πολύ ισχυροί έως 7 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ασθενείς εντάσεις έως 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 28 βαθμούς (τοπικά στον Έβρο έως 29 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 15 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 35 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη την χώρα. 

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή συννεφιά κατά την διάρκεια της ημέρας και ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ κυρίως διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε και εδώ αρκετή συννεφιά καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας