Πολλή ζέστη και έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης - Ο καιρός την Παρασκευή 15/05/2020

2020-05-14

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Παρασκευή καθώς θα έχουμε ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές ιδίως της κεντρικής και νότιας χώρας. Ωστόσο θα έχουμε και αραιή συννεφιά κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα μέσα στην ημέρα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από Β-ΒΔ διευθύνσεις μέχρι 5 Μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις 2 με 3 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 38 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελ/νησου ενδέχεται να παρατηρηθούν και υψηλότερες θερμοκρασίες ενώ σε παράκτιες περιοχές η μέγιστη θα κυμαίνεται έως και 5 με 6 βαθμούς πιο κάτω. Ευνοείται έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη την χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά, αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και αρκετή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου, σε περιοχές όμως της δυτικής και βόρειας Αττικής η μέγιστη ενδέχεται τοπικά να φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παράκτια δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιή συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας, διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά και σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας