Πολλή ζέστη και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες - Ο καιρός την Τρίτη 22/06/2021

2021-06-21

Αίθριες γενικά καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στην χώρα μας την Τρίτη, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα κατά την διάρκεια της μέρας. Δεν θα λείψουν παρ' όλα αυτά κάποιες λίγες αναπτύξεις νεφώσεων στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας - βορειοανατολικής ηπειρωτικής χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας, οπότε και ενδέχεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες σε πολύ τοπικό επίπεδο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 2 με 4 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Πέλαγος από Ν διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 36 βαθμούς (τοπικά στο εσωτερικό της κεντρική Μακεδονίας έως 38 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 18 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό και ηλιοφάνεια. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί παροδική μπόρα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά - βορειοδυτικά του νομού καθώς και στα βόρεια του λεκανοπεδίου, η μέγιστη θα ανέλθει κοντά στους 36 με 37 βαθμούς, ενώ στα νότια και τα ανατολικά δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε η ημέρα να ξεκινήσει με αίθριο καιρό. Προς το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ίσως σημειωθεί τοπική βροχή το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει περί τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας