Πολλή ζέστη κυρίως στα ανατολικά - Ο καιρός την Πέμπτη 03/09/2020

2020-09-02

Καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν και την Πέμπτη στην χώρα μας, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της μέρας. Λίγες μόνο αραιές νεφώσεις θα έχουμε κατά διαστήματα και κατά τόπους στα βόρεια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις, αρκετά ενισχυμένοι ιδιαίτερα στα νοτιότερα όπου η ένταση θα "αγγίξει" τα 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ (τοπικά στα νοτιοδυτικά της Κρήτης έως 6 Μποφόρ). 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 36 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας