Πολλή ζέστη στα ηπειρωτικά και γενικά αίθριος καιρός - Ο καιρός την Κυριακή 05/06/2022

2022-06-04

Με γενικά πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει η ημέρα της Κυριακής για το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας, καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα και οι νεφώσεις περιορισμένες. Παρ' όλα αυτά στους ορεινούς όγκους της δυτικής, κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, θα αναπτυχθούν κάποιες συννεφιές κατά τις θερμές ώρες της ημέρας και δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη μπόρα στα ορεινά της Ηπείρου, της ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και στα βόρεια ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και Πελ/νησου. Τα όποια φαινόμενα ωστόσο θα είναι πολύ τοπικά και πολύ μικρής διάρκειας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις που θα φτάνουν τα 4 με 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο, ο δροσερός βοριάς θα διατηρηθεί με την ένταση στα κεντρικά τμήματα του Πελάγους να φτάνει κατά τόπους και τα 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 19 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα κυμαίνεται 3 με 5 βαθμούς πιο χαμηλά, ενώ στα δυτικά του νομού δεν αποκλείεται η μέγιστη να ανέλθει τοπικά περί τους 36 και ίσως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιή συννεφιά το απόγευμα και το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, μετά το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε Ν με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό του νομού δεν αποκλείεται η μέγιστη να πλησιάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας