Πολλή ζέστη στα ηπειρωτικά και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Κυριακή 23/08/2020

2020-08-22

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές κατά την διάρκεια της Κυριακής στην χώρα μας, καθώς ο αίθριος καιρός θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά και κυρίως στην Θράκη. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ και αργότερα θα στραφούν σε ΒΔ έως 5 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι βοριάδες θα πνέουν αρκετά ισχυροί και κατά τόπους θα φτάνουν τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 18 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 37 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα πλησιάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας