Πολλή ζέστη στα ηπειρωτικά και πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Τρίτη 28/07/2020

2020-07-27

Άκρως καλοκαιρινός αναμένεται να καταστεί ο καιρός την Τρίτη στην χώρα μας με τον αίθριο καιρό των τελευταίων ημερών να διατηρείται, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3 Μποφόρ και από το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΔ με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανοιχτά του βορείου Ιονίου το απόγευμα μέχρι 5 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις ισχυροί έως και τοπικά πολύ ισχυροί με εντάσεις 7 Μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 19 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 24 έως 31 βαθμούς (τοπικά στα πολύ νότια τμήματα της Κρήτης έως 34 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά πιθανώς μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα ανατολικά η μέγιστη θα κυμανθεί έως και 4 βαθμούς πιο κάτω

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ ενώ το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν, πιθανώς μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας