Πολύ ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο και περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια - Ο καιρός την Τρίτη 05/07/2022

2022-07-04

Θα παραμείνουν και κατά τη διάρκεια του νέου 24ώρου οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές, καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Ωστόσο καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα παρατηρηθούν εκ νέου αναπτύξεις νεφώσεων στις πιο ορεινές - ημιορεινές και βόρειες - βορειοδυτικές ηπειρωτικές περιοχές οι οποίες θα έχουν την τάση να πυκνώνουν. Έτσι, τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες σε ορεινά - ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της βόρειας Θεσσαλίας και στα πιο βόρεια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως σε περιοχές κοντά στα βόρεια σύνορα). Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη δυτική Μακεδονία όπου ίσως πρόσκαιρα παρουσιάσουν γενίκευση. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ασθενείς έως μέτριες εντάσεις της τάξεως των 3 με 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι βοριάδες θα είναι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και θα φτάνουν σε αρκετές περιοχές τα 6 με 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 16 έως 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 19 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 34 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρκετά ισχυρών εντάσεων της τάξεως των 6 Μποφόρ και στα πιο ανατολικά έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αρκετή ηλιοφάνεια και πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει περί τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας