Πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο και αρκετή ζέστη στα δυτικά - Ο καιρός την Παρασκευή 21/08/2020

2020-08-20

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας την Παρασκευή, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα βορειοανατολικά ορεινά και κυρίως στην Θράκη. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά έως πολύ ισχυροί ιδιαίτερα στις Κυκλάδες και στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, όπου η ένταση θα φτάνει ακόμη και τα 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ γενικά διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ, αργότερα όμως θα στραφούν σε Ν και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως η μέγιστη θα κυμανθεί κοντά στους 34 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας