Πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο και νέα πτώση της θερμοκρασίας - Ο καιρός το Σάββατο 05/09/2020

2020-09-04

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας το Σάββατο, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα καθ'όλη την διάρκεια της μέρας. Λίγες μόνο αραιές νεφώσεις θα έχουμε τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, πολύ ισχυροί με την ένταση να "αγγίζει" τα 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στα δυτικά από 13 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμού Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και αργότερα από διάφορες διευθύνσεις 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας