Πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Παρασκευή 13/08/2021

2021-08-12

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Παρασκευής, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ωστόσο, θα παρατηρηθούν τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στα ορεινά της βόρειας κυρίως ηπειρωτικής χώρας, οπότε δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί ολιγόλεπτη μεμονωμένη μπόρα ή καταιγίδα στα ορεινά της κεντρικής - ανατολικής Μακεδονίας και στα ορεινά της Ηπείρου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο το μελτέμι θα είναι πολύ ισχυρό, φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τμήματα του Πελάγους την ένταση των 7 Μποφόρ και το απόγευμα στα νοτιοανατολικά την θυελλώδη ένταση των 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 35 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 20 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 22 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 34 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 5 με 6 Μποφόρ (οι ριπές στα ανατολικά ίσως "αγγίξουν" τα 7 Μποφόρ). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά και δεν αποκλείεται στα ανατολικά του νομού (στα σύνορα με την Χαλκιδική), να σημειωθεί παροδική μπόρα, ίσως και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας